A lakásfelújításhoz kapcsolódó festés azonnal segíthet problémáján. Az eredmény pedig? Egy tiszta és kellemes hangulat, amely egész otthonából árad a külvilág felé! Hívjon bennünket bátran telefonon!  Tel: 06-20/538-3020     Hívja a 06-20-344-5065

Lakásfelújítás Lakásfelújítás Lakásfelújítás Lakásfelújítás Lakásfelújítás
 

Lakásfelújítás festési technikák, módszerek

Festékeffektusok:
Pontozásos festés: kis festéket kiöntünk egy tálba és a szivacsot belemártsuk,majd a felesleges festéket viszanyomjuk a tálkába. A szivacsot könyed mozdulatokkal a falhoz érintve kis területet véletlenszerű elosztásu feséklenyomatokkal lefedjük.Miután az első pontozott réteg megszilárdult szivacsal felvisszük a második szín réteget. Pontozás rongyal hasonló,a szivacs helyett gyapú rongyott használumk amivel merészebb hatást érünk el.
Zsacskós szemcsézés:
felhordjuk az alapfestéket és hadjuk megszáradni.
A másogik festék réteget 60cm-es sávokban hordjuk fel,majd a műanyag zsacskót félig megtöltünk rongyak és pontozzuk vele a nedves festéket.  Rongygörgrtés:
felhordjuk a halvány alapfestéket és hadjuk megszilárdulni. Ezután a sötétebb fedőréteggel folytassuk. Összehajtogatjuk a rongyot hengerré és a nedves falon görgessük úgy hogy felszedjen némi nedves festéket.Irányt változtatva habos selyemhatásra hasonlító falat tudunk elérni. 
Fröcskölés – pettyezés:
felhordjuk az alapfestéket és hadjuk megszáradni. Kis festéket öntünk a tálba és a merev sörtéjű kefét belemártsuk.A kefét a faltól 10cm-re tartsuk és húzunk magunk felé a vonalzót a sörtén keresztül,ezzel a mozdulattal kis festékcseppeket fröccsentünk a felületre.Miután az első fröcskölési réteg megszáradt váltakozva más szineket is felhordunk. 
Sablonozás:

díszítő mintázatokat,motívumokat alakitunk ki evvel a technikával. A legegyszerübb ha mi magunk készítünk sablon mintákat. Az alapfesték felhordása és kiszáradása után festéket ki öntünk  az edélybe és a sablon mintát belemeritsük, a feledleges festéket kinyomjuk.A vezetővonalat követve rányomjuk a sablont a fal felületre és a minta kész.
Stencilezés:
előre gyártott papír vagy műanyag sablonok felhasználásával készítjük el a mintákat matívumokat.A sablonokat enyvezet ragasztószallagal rögzítjük vagy a sablon alját gyenge tapadásu ragasztóval rögzitsük a falra. Stencilező ecsettel a festéket felhordjuk a kitöltentő részre. A festéket aeroszolos flakonból is felszórhassuk.
Márványozás:

az előkészített alapra felvisszük a márványszínt hátteret
adó alapréteget. Majd a száradás után az összeállított glazúrfestéket hordjuk fel amit közbenső rétegként használunk a márványozó festéshez. A glazúrfesték felhordásához pihementes rongyot használva dörzsöljük egyenletesen a felszínen.Egy vagy két színes áttetsző glazúrfestéket festékecsettel egyenetlen foltokat festünk a nedves glazúrozott felszínre. Majd  rongydarabbal pontozzuk a foltokat,hogy összekeveredjenek,majd puhasörtéjű ecsettel nagyon enyhén átkenjük a festést.Az erezett márványfestéshez festőecsetet vagy tollat használunk. Kiszáradás után átkenjük a felületet kompatibilis selyemfényű festékkel. A fénymáz megszáradása után puha törlőrongyal átdörzsöljük, viaszpolitúrt alkalmazva.
Texturált bevonatok:
henger vagy széles falecsetekkel vihetjük fel de a finobabb textúrákat kisebb ecsetekkel alakítjuk ki.Habszivacs hengerrel átlós vagy rombusz mintás felületet képezhetünk.Csinálhatunk örvényszerű, húllámos vagy pontozott kikészítést is.

Tapéták:
Mosható tapéták:

vékony ,vízhatlan PVA bevonattal készül.A mosható
tapétát fürdőkben konyhában használják,a felületét erősen dörzsölni nem szabad,mert lekopik a műanyag bevonat.
PVC tapéták:
papír vagy gyapjúhátoldalú tapétákat PVC-vel van bevonva. Tartós mosható fürdőszobába,konyhában használják elsősorban. Sok PVC tapétát ragasztós felülettel gyártanak.
Műanyag tapéták:
könnyű polietilén habból készül pappír hátoldal nélkül.Mintás és színes kivitelben kaphatóak.Erős igénybevételt nem bírják.
Bársony tapéták:
mintázatát szintetikus vagy természetes rostokból állítják elő pappír hátlappal.Bárhová fellehet tenni, ragasztófelülettel is kapható,károsodás nélkül mosható.
Ramiszövet tapéták:
a természetes fűvet beleszövik égy gyékény fonatba ,és pappírhátlapot ragasztanak hozzá.Látványosak de törékeny , és nehezen lehet felragasztani.
Parafa bevonatu tapéta:
színes vagy természetes színű, vékony parafalapokkal ellátott felület.Tartós könnyen kezelhető.
Papírhádoldalú szövetek:
fínom szövésű gyapjú vászon, vagy selyemtapéták drágák,néhéz öket feltenni.Műanyag bevonattal is kapható és ezek kopásállóak. Papírhátoldal nélküli szövetek:
bútorszüvetszerú termék,
paneleket bevonúnk vele aztán felragasztjúk a falra vagy szögezünk.
Tapéták mennyiségének kiszámítása:
A tapéta kiszámítása a tekercs méretétől-a hosszától és a szélességétő függ. Figyelembe véve az ismédlődő mintázatokat, valamint ajtók, ablakok keretének körbevágását. Általában a tapéták szálessége 52cm,hossza 10m.