Falbontás:társasház falbontás,tartófal vagy válaszfal bontás,panel falbontás! 

El akarja távolítani otthona egyik falát? Tel: 06-20/538-3020     
Hívja a 06-20-344-5065

  Falbontás és Lakásfelújítás

Válaszfal bontás

A lakás és háztulajdonosok körében a második leggyakoribb kérdés a következő :
„Le lehet-e bontani ezt a falat?”
A falak lebontása komoly átalakítási feladat!

 

Bontás árak kalkulátor….

Életmódunk szokásaink a kényelemről és a divatról alkotott elképzeléseink a reklámoknak és a népszerű lakásfelújítási támogatásoknak köszönhetően megváltozott! Ezért a modern embereket arra ösztönzik, hogy vállalják a lakás átalakítását. Legyen szó a lakás részleges rekonstrukciójáról vagy teljes lakásátalakításról a lakhatás javításának biztosítása érdekében bizonyos trendeket követni kell.

 • A válaszfal bontás költsége megegyezik ugyanazon falszerkezet felépítésével!

 • Nem könnyű a falbontást elvégezni speciális gépek és profi bontók segítsége nélkül.

 • Válaszfal bontásához nincs szükség engedélyre.

 • Bontás előtt fel kell hívni egy szakembert, aki fel tudja mérni a falak állapotát.

 • A munka elvégzése előtt ellenőrizni kell, hogy vannak-e elektromos vezetékek a válaszfalon belül.

 • Biztonsági okokból a bontás előtt le kell választania a lakás áramellátását.

 • Egy másik fontos dolog, amelyet sokan hiányolnak, a szomszédok időbeni értesítése a bontási munkáról. Nem lehet a falbontást kora reggel vagy késő este elvégezni.

 • A gipszkartonból készült válaszfalak a legkönnyebben bontható, és elég hozzá egy kalapács.

 • A betonfal bontása egy lakásban drága és hosszadalmas folyamat.

  Falbontás

A válaszfalak csak a saját súlyukat viselik, és nem támasztanak alá semmilyen szerkezeti elemet, például Társasház falbontásgerendákat és paneleket. Csak elválasztó falakként vagy a helyiségek kívülről történő elválasztására szolgálnak. Belső falnak is nevezik (a sajátján kívül más terhelést nem hordoz) A főfalak saját súlyán kívül képes egy másik szerkezet súlyát is viselni. A teherhordó főfal viseli a rá ható terheléseket a fenti gerendákról és panelekről, beleértve a saját súlyát és az alapozásig történő teher átadást.

Falbontás lakásfelújítás

 

A fal lebontása nem egyszerű feladat!
Az első lépés, amelyet meg kell tennünk egy fal lebontása előtt, az a fal  vastagságának ellenőrzése. Vékony falakat válaszfalnak nevezzük, amelyek nem teherhordóak. 
A vastagabb falalak 20cm vts. Fölött lévőket fő falaknak nevezzük melyek, teherhordóak.

Falbontás Budapesten és környékén

A régi házakat keskeny és hosszú folyosók jellemzik!
A régi lakások felújításakor lebontunk néhány  falat , hogy nagyobb tereket hozzunk létre, ez az átalakítás nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, de sok esetben szükségebontási engedélyeket beszerezni még a bontási munkák megkezdése előtt.

Falbontás gyorsanAjtó helyének kivágása válaszfalakban 

Ha gipszfalunk van, a munka nem tart sokáig, ebben az esetben egy fűrésszel körbe lehet vágni az ajtó helyét, és ha ez megtörtént, akkor egy kalapáccsal egyszerűen kiütjük  a belső részt. Téglából készült falak esetében nagy átmérőjű vágóval körbe vágjuk az áthidaló helyét majd az áthidalót beépítjük.
Ezt követi az ajtó helyének körbevágása majd a fal  kibontása.
A bontás megkezdése előtt takarófóliával letakarjuk a sérülékeny helyeket, mert ez a bontási  munka sok port eredményez, amely ronthatja a szoba és a bútorok állagát, és  ne felejtsük el, hogy az  vágónak vannak kockázatai, ezért kesztyűt és szemüveg használjunk.

A bontási munkák megkezdése előtt a bontandó falban lévő elektromos kábeleket ki kell kötni (áramtalanítás) víz és gázcsöveket is szakember bevonásával távolítsuk el.
Munka megkezdése előtt válasszuk le az összes elektromos, víz- és gázcsatlakozást!
Egy fal lebontása repedéseket okozhat a szomszédos falakon az ütések következtében, ezért különösen óvatosan kell a falbontási feladatokat végrehajtani.

FalbontásFontos dolog a megfelelő védőfelszerelések használata a falbontás során, védő kesztyű, szemüveg és védősisak!
A por csökkentése érdekében a bontandó falakat permetező palackból vízzel permetezük meg.
Mivel a bontás során sok por és törmelék keletkezik, ürítse ki a helyiségeket és minden ajtót takarjon le takarófóliával. Fedje le az összes nyílást, sütőt, légkondicionálót hogy megakadályozza a por terjedését. Fektessen fóliát az aljzatra, hogy megvédje a törmeléktől.

Lehet-e a falat lebontani alulról vagy középről kezdeni?

A falbontást mindig felülről lefelé indítjuk el, ellenkező esetben a fal alsó része felett lévő falrész kidőlhet az alsó téglák hiánya miatt.
Ezt semmi esetre sem szabad megtenni. Ha az alsó rész stabilitása megszakad, a felső rész közvetlenül a bontó emberekre omolhat.

Cégünk vállalja vályog, minden típusú tégla, vasbeton falszerkezetek, födémek bontásátElőbb vagy utóbb mindannyian megunjuk egy házunk vagy lakásunk megszokott légkörét, ezért természetes vágy merül fel bennünk, hogy valahogyan megváltoztassuk a lakóterünket bontás átalakítással – felújítással.
Ez a bontási esemény magában foglalja a falak részleges átalakítását vagy lebontását.

A falbontás leggyorsabb módja egy kalapács (samu) vagy egy speciális nagy teljesítményű vésőgéppel, vágóval végezhető el.

A fal ilyen szétbontásának nagy hátránya a magas munkaköltség és a bontás közbeni nagy zaj és por.
Tartófalak bontásánál az első dolog: A padló és a mennyezet közötti fő fal összeomlása ellen távtartókat kell elhelyezni.

A lakások felújításának egyik legnépszerűbb módja az átalakítás mely bontással jár.
Otthonát különlegessé teszi, ellentétben bármi mással. 
Ugyanakkor a falak (főfalak) illegális lebontása sok gondot okozhat a lakás tulajdonosának: ezért nemcsak pénzbírsággal sújthatják, hanem kötelezhetik a falak eredeti helyükre való visszaállítását. 
Ezért minden esetben legálisan kell végrehajtani az átalakítást.

 

A bontási munka befejezése után az összes építési hulladékot zsákokban kell összegyűjteni és kivinni a lakásból.

Ha nem akarja mindezt saját maga elvégezni, akkor vegye fel a kapcsolatot velünk és mi elvégezük a bontási munkákat.Falbontás
De ez nem lesz olcsó. Egy négyzetméter betonfal (6vm vts.) lebontásának átlagos ára 8000Ft/ téglaválaszfal lebontásának átlagos ára meghaladja 2500Ft/nm.(2021)  Az árak a fal anyagától és vastagságától függően változhat. Ezenkívül további díjat kell fizetnie az építési törmelék eltávolításáért.

A tipikus magyar lakások, melyek átlagosan 50nm alapterületüek

nem mindig felelnek meg a tulajdonosok kényelmének és elképzelésének. 
A kis lakásokban falbontással a tulajdonosok gyakran összenyitják a konyhát a nappalival, így a lakás stúdió lakása válik. A konyha az előszobával kombinálva stílusosnak és modernné válik.

Az utóbbi időben sok lakástulajdonos megpróbálja teljesen vagy részben eltávolítani a falakat annak érdekében, hogy a tervezés kényelmesebb, ésszerűbb és a modern követelményeknek megfeleljen.

A falbontás során először meg kell állapítanunk, hogy a bontani kívánt falazat